Syntymäpäivälahja tuli oikein sopivaan aikaan. Olen jonkin aikaa jo katsellut vihreää taloa sillä silmällä että tuota voisi jo jatkaa, onhan se ollut hiljaiselon vallassa koko talven. Vaaleanpunainen makuuhuone näytti siltä, että se voisi kaivata sänkyä.

Sängyn tekemisellä siis jatkui.

238964358.jpg

Parisänky, tulossa vanhempien makuuhuoneeseen. Mittakaavatikku puuttuu, mutta pituus on noin 16cm ja leveys 13cm. Materiaalina 2mm balsa, paitsi päätytolpat ovat 5*5mm mäntysoiroa.

238964361.jpg

Rouva suunnittelee sängyn paikkaa makuuhuoneeseen. "Puuseppä saa luvan ottaa jostain aikaa sen verran että tekee uuden lipaston, ja soinnuttaa sen tuohon sänkyyn tulevaan tummaan sävyyn", näyttää tuumivan. Puuseppä-parka, töitä on tiedossa mikäli rouva saa päättää... Etualalla kangaspala, josta on tulossa matto. Vaatii vähän leikkelyä ja reunustamista, oli tuossa sitä varten että näkisi miten se sopii. Kuvan otto oli hieman hankalaa kun talo on kiilattu nurkkaan laatikoiden sekaan (muutto käynnissä), joten vinoonhan se meni. Rouvan harteilla on Jenskulta saatu kolmiohuivi, sopi erittäin hyvin, ja rouvakin sai lisää kaipaamaansa arvokkuutta :)

238964356.jpg

Ja kun vauhtiin pääsi, tein sitten vuodevaatteetkin samalla rytinällä. Patja on tehty tikkikankaasta ja valkoisesta lakanasta, päällä on ohuesta valkoisesta kankaasta tehty lakana. Sama kangas on myös päällyslakanassa ja tyynyliinoissa. Tyynyt puuttuvat vielä, tyynyliinat on somistettu vaaleanpunaisilla ketjupistoilla (tikkipiston lisäksi ainoa osaamani kirjontapisto...), päällyslakanan reunassa on leveähkö valkoinen puuvillapitsi. Peite on vanhaa lakanakangasta.

Tarkoituksena on tehdä sängylle jokin tummentava pintakäsittely, on vähän aneeminen tuollaisena, jokin tummanruskea sopisi tuon vaaleanpunaisen seuraksi. Päiväpeitteenkin saatan tehdä, kunhan taas on mahdollisuus näpertää.