Kahden viikon kuluttua pitäisi lähteä konstailemaan. Tai oikeastaan Konstailemaan, isolla K:lla. Sovittiin ystävättären kanssa että lähdetään tulevana viikonloppuna, mutta tulevien tutkinta paljasti että kahden viikon kuluttua esiintymässä olisi Zen Café, ja minä niin mielelläni näkisin herrat taas livenä. Neljästi olen kai nähnyt, mutta lisä ei tee pahaa.
Ja sitten sama suomeksi. Konsta on baari lähellä ystävättären kotia, ja siellä tuli käytyä yhteen aikaan useina viikonloppuina, jota baarissakäyntiä tapasimme kutsua konstailuksi. Meillä oli puheena pitää illatsut ja lähteä sitten verestämään vanhoja muistoja viikon kuluttua, mutta satuin vilkaisemaan mitä olisi kahden viikon päästä esiintyjälistalla, ja siellähän se ZC pötkötti - joten ei muuta kuin päivämäärän siirtoon. Tässähän voisi olla kohta kovastikin täpinöissään.

Muuta merkillepantavaa:
1. Olen huolestuttavassa määrin ryhtynyt miettimään joululahjoja. Minä, joka en todellakaan pidä joulusta, en suunnittele sen viettoa enkä mitään muutakaan, mietin joululahjoja. Asiaan on onneksi luonnollinen selitys: inhoan jouluruuhkia, joten suoritan mieluusti pakolliset hankinnat jo hyvissä ajoin, ettei tarvitse sitten 20. päivän kieppeillä rynniä kaupoissa kun siellä ovat kaikki muutkin. Inhoan jouluruuhkia enemmän kuin mitään muuta.

2. Tuli todettua eilen, että kummasti sitä saa aikaiseksi ruoan vaikkei kaapissa olisi muka mitään mistä tehdä ruokaa. Niin vain ruoka valmistui, ja sitä samaa riitti vielä tälle päivää lämmitykseksikin. Ihmeellinen on tuo mielikuvitus, ja ekstrakiitokset lähetän soijarouheelle, josta vallan näppärästi loihtii korvikkeen jauhelihalle.

Tässä sitten ohje meillä hyvin suosittuun jauhelihatomaattikastikkeeseen:

400g jauhelihaa
tai
2-3dl tummaa soijarouhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyrettä taikka pari rkl ketsuppia
sipulia
(valkosipulinkynttä puserrettuna)
maun mukaan oreganoa/pitsamaustetta/basilikaa
sopivasti mustapippuria tai pippurisekoitusta myllystä
(suolaa, jos käyttää, minä en käytä)
himppunen sokeria (mielestäni parantaa makua, mutta jos vierot sokeria niin jätä pois)
jokunen tippa tabascoa jos siitä tykkää

Jauheliha ruskistetaan, samoin sipuli. Jos käytät soijaa, liota sitä 15min. Kippaa sopivaan kasariin jauheliha/soija, tomaattimurska ja -pyre sekä mausteet. Anna muhia vähintään puoli tuntia.
Lisukkeeksi käy makaroni tai spagetti, myös couscous sopii hyvin. Ja onpa tuota syöty perunankin kanssa, joten kaikki käy.

Muuta huomioitavaa: kastiketta voi myös "jatkaa" lisäämällä siihen porkkanaraastetta. Jos kastike tuntuu liian vetiseltä, sitä voi suurustaa loppuvaiheessa vehnäjauhoilla. Ja kaikki maustamiseen liittyvä on hyvin epämääräistä tietoutta, koska kokkailen pitkälti sillä periaatteella että "vähän tuosta ja hippunen tästä, sopisikohan tuo ja entäs jos tätä..."