Jotain uutta tälläkin puolella: tein pikkuisia kokeilutilkkuja höyrykiinnitettävillä silkkiväreillä, ja niistä tuli vallan ihastuttavia nukkekotia ajatellen.

Minulla oli nimittäin jemmassa pala valkoista kangasta, johon on painettu valkoisella pikkuruisia kukkia. Eiväthän ne minnekään näy siitä kankaasta, mutta silkkiväri pulpautti ne sievästi esille. Koska minulla ei ole aikaa kiinnittää värejä höyryttämällä, kiinnitin ne mikrossa etikalla - haju oli sitten sen mukainen. Kiehuva etikka on yksi niistä hajuista jotka kerta kaikkiaan vievät jalat alta ja tajun päästä. Mutta kannatti se.

Nyt on siis tällaisia pieniä tilkkuja, jotka taitavat päätyä hatturasioiksi ja muuksi pieneksi sieväksi:

193149081.jpg
Ensimmäiset kaksi kangasta. Vaaleansininen kangas on kumma sattuma. Väri oli nimellä "bamboo" ja purkista otettaessa vihreää. Vihreää se oli vielä mikrosta otettaessakin, ja samoin se etikkaan liuennut väri. Huuhtelin kankaan kylmällä vedellä ja hämmästyin kun se muuttui laventelinsiniseksi. Mistähän moinen johtuu?
No, ei harmita, siitä tuli oikein sievä. Vasemmanpuolinen kangas on tehty värillä "apricot".

193149077.jpg
Loput kankaat. Vasemmalla "clementine", sitten "myrt" ja "poppy red".

Muistaakseni värit menivät jotakuinkin noin. Lopputulos ei koskaan vastaa sitä väriä, mikä tulee purkista kankaalle, eikä varsinkaan sitä mielikuvaa jonka nimi antaa. Vai onko tuo yläkuvan vaaleanpunainen teistä aprikoosinvärinen? Minusta ei.

Niin ja tässä vielä lähikuva tuosta painatuksesta:
193156318.jpg
Noiden pienten pyöreähköjen "kukkien" halkaisija on noin 2mm.

Värjäilin noita kankaita ja tein siinä toisella kädellä lihapullataikinaa. Ihme juttu ettei taikinasta tullut vihreää - mutta me naisethan tunnetusti kykenemmekin tekemään noin kuutta asiaa yhtä aikaa...