En omistakaan vielä yhtään nukkekotiaiheista blogia, joten sen kunniaksi avataan nyt yksi. Sivusto on toki edelleen olemassa, enkä aio lopettaa sen ylläpitämistä, mutta siirrän muistikirjaominaisuuden tänne osastolle. Päivittäminen on näin helpompaa.

Oikeastaan tämä on kyllä avattu uuden projektin kunniaksi. Sain jätevaneria, josta pikku hiljaa alkaa muotoutua talo. Ei hätiä mitiä, vielä pääsee hyvin kärrylle.

Aikaisemmat tuskailut (copy-paste sivustoltani, pahoittelen kuvien huonolaatuisuutta, paremmat näet täällä):

19.7.2006
Talon osien sahaamista on aloiteltu. Oli paljon näppärämpi vekotin kuin osasin kuvitellakaan, tuo sähkösaha siis. Sahaaminen kävi joutuisasti, eikä suoran linjan aikaansaaminenkaan vaatinut kohtuuttomia ponnistuksia.

Seuraavaksi pitäisi päättää portaiden ja ikkunoiden sijainti, jotta voisi sahata niille aukot. Samoin pitäisi suunnitella portaat. Väliseinämateriaali on vielä hakusessa, tosin tuota vaneria on jäljellä vielä sen verran, että siitä saisi tehtyä nekin. Mutta onko 6mm liian paksua? 4mm oli ohuinta mitä lähin Rautia myi, mutta määrät olivat sitten monen neliön luokkaa. Voi olla että sahaan ne tuosta.

Sitten pitäisi miettiä mistä materiaalista portaat tekisi. Mieluummin puusta, eihän sitä koskaan tiedä vaikka talo joutuisi lapsukaisten leikittäväksikin. Joo, toiveajattelua... Mutta silti haluaisin tehdä tällä kertaa kalusteita muustakin kuin balsasta, jossa sinänsä ei ole mitään vikaa, se vain on haurasta.

Ajatus leikinkestävien kalusteiden teosta on lähtöisin Marian upeista kalusteista, joita voi käydä ihastelemassa näillä sivuilla, klikkaile Väinölän valmiita huoneita ja ihastu.


16.7.2006
Sain viime perjantaina pari pakkauslaatikkoa. Jotain koneenosia niissä on ollut (mies toi töistä "roskia") mutta minä näin niissä heti pikku talon raaka-aineet. Uusi nukkekoti on siis tekeillä. Tähän mennessä olen piirtänyt sahausta varten viivat vanereille, mutta sahaus odottaa sitä että mies hakee sähkösahaan teriä. Tuota ei hullukaan ala käsin sahata. Sähköinen pistosaha löytyi romun seasta kellarista, miehen veljen omaisuutta alunperin, ja tarkemmin tutkittaessa se osoittautui toimivaksikin.

128899.jpg

Alustava huonejako. Talosta ei tule kovin suuri, johtuen materiaalin rajallisesta koosta.

128901.jpg

Vähän ulkohahmotelmaa. Jonkinlaisen terassin haluaisin tehdä, saa nähdä saanko edes etuseinää tehtyä... Yläreunan kaari-ikkunan syntyminen riippuu ihan sahaustaidoista.