Tänään sattui vähän vähemmän hupaisa juttu: automme päätti hajota kesken matkan. Ei sentään käynyt ihan niin kuin siinä joskus radiosta kuulemassani kappaleessa, jossa "auto sammui maantien laitaan keskelle korpisuoraa" mutta likimain. Olimme matkalla Tampereelta Poriin, kun T rupesi kyttimään takana tulevaa autoa, ja yhtäkkiä kuului toteamus että "tän ei varmaan kuuluis savuttaa tolla tavalla" jolloin minäkin rupesin kurkkimaan taaksepäin. Autohan savutti kuin vastastartattu vanha traktori. Siitä sitten bussipysäkille ihmettelemään, ja siinä vaiheessa savua puski jo nokkapellin altakin.

Alustavien pohdintojen ja konehuoneeseen katselun jälkeen T totesi, ettei tällä enää ajeta (ei se kyllä käynnistynytkään enää). Veikkaili kannentiivisteen menneen. T soittelemaan veljelleen että tarvis saada kyyti pois, ja minä tutkimaan karttaa että missäs sitä ollaankaan menossa. Olimme Mouhijärvellä, valtatien ja kirkonkylälle vievän tien risteyksessä. Hyvin pieni paikka, se Mouhijärvi. T ei saanut veljeään kiinni, veljen vaimon kylläkin. Olivat koko sakki jossain tyttärien lentopalloturnauksessa Tampereella, ja T:n veli oli jättänyt puhelimen kotiin. Erinäisten soitteluiden jälkeen veli lupasi tulla hakemaan meidät pois sieltä tien poskesta. Kävelimme ajan kuluksi Mouhijärven kirkonkylälle ja takaisin risteykseen. Menihän se tunteroinen siinä kävellessä ihan rattoisasti, on huomattavasti mielekkäämpää tehdä jotain kuin vain istuskella autossa (ja pyöritellä peukaloita eri suuntiin).

Oli siis tarkoitus käydä tänään Porissa hakemassa Ladan vanteita (T:n JM-projekteihin), mutta jäi käymättä. Pääsimme kotiin kuitenkin, emme jääneet sinne. Auto kylläkin jäi, ei sitä hinatakaan voinut. Tyhjennettiin se romu ja otettiin kilvet pois ettei kukaan valopää keksi nyysiä niitä. Onneksi en ole koskaan saanut asennettua autoon kalliihkoa CD-MP3-soitintani. (Kerran kyllä aloitin asennuksen mutta kyllästyin jo alkumetreillä. Kerrankin laiskuudesta on jotain hyötyä.) T soitteli tunti sitten jonnekin ja sai järjestettyä trailerin. Vetoauto oli vähän hakusessa, mutta traileria lainaava taho sitten lupasi lähteä. Näyttäisi siltä että se romu saadaan pois sieltä. Ei siinä muuta arvokasta ole kuin vähän sileää paremmat talvirenkaat ja (kallein "osa"): puoli tankillista bensaa.

Saa nähdä. T lähti hetki sitten noutamaan sitä romua. Oikeasti "se romu" on Toyota Corolla FX, täysin palvellut pieni kottero. Millähän sitä nyt ajellaan?

Harmillinen takaisku siltäkin kannalta, että minun piti tänään päästä Kodin 1:seen katselemaan silikonisia kakkuvuokia. Olen päättänyt haluta sellaisen, mallia kuivakakku. Eilen käytiin HongKongissa jossa niitä mainoksen mukaan piti oleman hintaan á 9.95e mutta eipäs löytynyt, maahantuoja ei kuulemma ollut saanut niitä. Sekin vielä...