Innostuin tuossa aikaisemmin illalla kokeilemaan taikataikinaa. Nyt tekeleet ovat uunissa, ja minä arvon että mitenkähän kauan niitä pitäisi paistella. Kai täältä internetin ihmeellisestä maailmasta jostain kolkasta löytyy vastaus tuohonkin kysymykseen.

En ole koskaan aikaisemmin kokeillut taikataikinaa, mutta nyt päätin uskaltautua. Marian reseptiä noudatellen tein kokeiluerän (tosin käytin mittana 0.5dl enkä kahvikupillista) ja ihan mielenkiintoista taikinaa siitä syntyi. Koostumukseltaan se oli miellyttävin kaikista tähän mennessä kokeilemistani massoista.  Tähän mennessä olen kokeillut Fimoa, Cernitiä, itsekovettuvaa savea ja paperimassaa, mutta taikataikina on ollut kaikkein mukavinta käsissä. Tuohonhan voi itse vaikuttaa veden määrällä. Minä taisin tehdä ihan himpun verran liian pehmeää, mutta se ei haitannut muotoilua.

Lähinnä tein leipää ja pullaa, muutaman kakkuaihionkin tein lopputaikinasta. Kakkuaihiot ovat kuin uunista otettuja täytekakkupohjia. Suunnittelin koristelevani ne kohovärillä ja kalvoväreillä sekä mahdollisesti massa- ja helmikoristeilla. Kunhan nyt ensin saan ne paistettua.

Luulenpa että taidan joskus toistekin tehdä taikinaerän ja jotain hauskoja pikkujuttuja. Mihinkähän muuhun tuo taipuisi (nukkekotikoossa) kuin leivonnaisiin? Laita kommentteihin jos on ideoita.